Prijava
 
 
Renes nepremičnine  
Domov // Nepremičninski nasveti
Tel.: 00386-5-33-00-600, Faks: 00386-5-33-00-604, GSM: 00386-41-632-688, Skype: Skype
Slovenščina Angleščina Italjanščina

  Vrsta nepremičnine
 
 
Poslovni prostori
Hiše
Stanovanja
Zemljišča
Vikendi - Apartmaji
Novogradnje
Ostala ponudba
Ostale države
 
Ponudba meseca
 
 

  Storitve
 
 
Dokumentacija
Pogodbe
Etažna lastnina
Zastopstvo
Sodne cenitve
 
   

   Nepremičnine

  Podjetje
 
 
Predstavitev
Kontakt
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Kako nas najdete?
E-pošta
 
   

  Nepremičnine
 
 
Povpraševanje kupca
Ponudba prodajalca
Nasveti
 
   

World Wide Web:
- Nepremičnine
- Real estate
- Immobiliare

Ključne besede:
- Nepremičnine
- Nepremičnine Nova Gorica
- Nepremičnine Ljubljana
- Novogradnje

NEPREMIČNINSKI NASVETI

 
Kazalo:
 1. Nasveti
 2. Zaupljivost
 3. Varnost
 4. Nakup preko agencije
 5. Varčnost pri nakupu
 6. Opozorilo
 
 
VSEBINA
 
 
NASVETI 
 1. Dobro premislile ali imate dovolj sredstev za dosego ciljev in pogodbenih obveznosti.
 2. Pri izbiri cilja se zavedajte, da se bo potrebno prilagoditi trgu nepremičnin, to je ponudbi in povpraševanju.
 3. Pri nakupu ali najemu boste spremenili okolje, zato si pravočasno oglejte vso razpoložljivo infrastrukturo.
 4. V primeru nakupa ali najema poslovnih prostorov, preverite sorodne dejavnosti, ki se že odvijajo v bližini.
 5. Pred izbiro nepremičninske agencije se pozanimajte o njej.
 6. K pogodbi o posredovanju dodajte pisne predloge in zahtevke. Pomembno je, da določite pogoje, ki jih nepremičnina ne sme imeti.
 7. Ko ste se dogovorili o podrobnostih, zahtevajte napisano pogodbo.
ZAUPLJIVOST
Nakup nepremičnine - tu ni prostora za zaupljivost. Za večino potrošnikov je nakup pa tudi prodaja nepremičnine "življenjsko pomemben dogodek. Prav zato že prav, da so potrošniki dobro seznanjeni z najpomembnejšimi elementi in odločilnimi postopki pri sklepanju pogodbe za nakup nepremičnine.

VARNOST
Najvarneje je. če si poiščemo strokovno pomoč. Večina ne kupuje nepremičnine prav pogosto, saj je treba zanje odšteti veliko denarja, nemalokrat vse prihranke. Ponavadi moramo najeti tudi bančni kredit, ki vrsto let hudo obremenjuje nas, včasih pa tudi proračun naših najbližjih Zato je odločitev o nakupu in kasnejša izpeljava zelo odgovorna naloga. Je tudi zahtevna in le redki imajo potrebna znanja in izkušnje za njeno izpeljavo. Mnogi to spoznajo še pravočasno, torej pred podpisom kupne pogodbe in poiščejo strokovno pomoč.
Žal pa se zgodi, da so nekateri preobremenjeni z denarnimi skrbmi in previdnost jih zapusti. Podpišejo pogodbo ne da bi preverili vsaj najpomembnejše podatke o nepremičnini, kar jim kasneje povzroči vrsto nevšečnosti, za njihovo reševanje pa porabijo čas in denar in to povsem po nepotrebnem.

NAKUP PREKO AGENCIJE
Pri iskanju primerne nepremičnine, bodo bodoči kupci skoraj zagotovo naleteli na takšno ali drugačno ponudbo agencij za posredovanje. Na našem trgu je registriranih veliko Število nepremičninskih agencij, vendar žal veliko agencij ne opravlja svojega posla v celoti strokovno in korektno, znajo pa se dobro unovčiti. Pred podpisom posredniške pogodbe poskusite pridobiti čimveč podatkov o agenciji in njenih izkušnjah, preberite pa tudi "drobni tisk", to je splošne pogoje in nikakor ne pristanite na nesorazmerno visok odstotek provizije Ta naj ne bi bila višja od 4%, če pa agencija posreduje za kupca in prodajalca, potem naj se ta odstotek razpolovi.

VARČNOST PRI NAKUPU
Varčnost, ki se ne izplača. Večina agencij v svojem paketu uslug ponuja tudi sestavo kupne pogodbe, zato morate vztrajati, da pogodbo pregleda strokovno usposobljena oseba: odvetnik ali notar, ki s svojim pečatom na njej prevzame tudi odgovornost za pravilnost podatkov zapisanih v njej. Če pogodbe ne bo sestavil odvetnik ali notar, vam svetujemo, da jo sami odnesete v pregled enemu od njiju Pri nakupu nepremičnin gre za velike vrednosti, zato pri sklepanju pogodb res ne velja varčevati pri stroških za odvetnika oziroma notarja. Stroški (vsaj) za pregled osnutka kupnih pogodb niso tako visoki, da bi kupce nepremičnin že vnaprej odvrnil, da bi poiskal ustrezno pomoč strokovnjaka. Napake v pogodbi ali pa ne dovolj razčiščene pomembne okoliščine v zvezi z nepremičnino vedno povzročijo bistveno večje stroške.

OPOZORILO
Pri vseh plačilih, ki so opravljena z gotovino mora kupec od prodajalca obvezno zahtevati pisno potrdilo o prejemu kupnine.


 
 

OBVESTILO
Sprememba urnika!

Pon. - Čet.
8-12:00 - 13-17:00
Pet:
9-12:00 - 13-16:00

IŠČEMO
Stanovanja
vseh velikosti in
stanovanjske hiše
za oddajo v najem!

 

ATRAKTIVNO


 

Partner skupine

Mreža Novogradenj Slovenija

UGODNA PRIPRAVA
vseh vrst pogodb(prodajne, najemne, darilne, menjalne ...), aktov o oblikovanju etažne lastnine, splošnih pogojev prodaje ...

Renes nepremičnine - Mobile
http://m.renes.si/